Ruladă de miel cu spanac

85 minute
6 portii
Mediu

1. Spanacul opărit şi scurs se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă ceapa rasă fin, se amestecă şi se stinge cu puţin lapte. Se fierbe înăbuşit până scade tot sosul, apoi se lasă să se răcească.

2. Separat, într-un castron mai mare, se amestecă toată carnea tocată. Se adaugă pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă, ouăle, parmezanul, pesmetul, sare, piper şi nucşoară. Se amestecă până se omogenizează, apoi se separă o treime din compoziţie şi se amestecă cu spanacul călit.

3. Se unge o hârtie de copt cu puţin ulei, apoi se întinde compoziţia de carne într-un strat dreptunghiular, lat de 20-22 cm şi gros de aproximativ un cm. Se acoperă apoi cu un strat de spanac şi se presară pe mijloc felii subţiri de şunculiţă. Se rulează atent şi se acoperă în hârtia de copt. Se pune într-o tavă unsă cu unt. Se toarnă în tavă şi vinul şi se pune în cuptorul încins, la foc potrivit, 30 minute.

4. Se scoate tava din cuptor, se desface hârtia şi se scoate, iar rulada se unge cu puţin sos şi unt. Se mai coace 20-25 minute, până se rumeneşte frumos.

5. Se aşază rulada pe un platou, iar sosul rămas se amestecă cu amidonul şi se fierbe câteva minute. Se potriveşte la gust şi se serveşte cu rulada tăiată felii şi verdeaţă proaspătă.