Piept de pui cu orez sălbatic

85 minute
Usor
  1. Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se călește în puțin ulei. Se pune apoi apă, până acoperă carnea și se lasă la fiert. Când s-au înmuiat, se pun bucățile într- o tavă cu ulei, se ung cu unt și se bagă la cuptor. Se stropesc din când în când cu uleiul din tavă și se scot când s-au rumenit bine.
  2. Între timp, se pune orezul la fiert în apă cu sare. Separat, se pregătește sparanghelul: se taie partea lemnoasă de jos și se fierbe în apă cu sare, 3-4 minute. Până se adaugă ca garnitură la mâncare, trebuie ținut în apă rece, pentru a rămâne verde.
  3. Se prepară sosul de muștar: se pune apa la fiert cu un praf de sare, zahăr și piper. Se adaugă făina și se amestecă încontinuu, până se obține o pastă. Se pune apoi și muștarul și se lasă la fiert 2-3 minute la foc mic iar, la final, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
  4. Pe fiecare farfurie, se pun câteva bucățele de carne de pui cu sos de muștar, garnitură de orez și câteva fire de sparanghel.