Miel umplut

75 minute
6 portii
Mediu

1. Ficatul se fierbe, se lasă să se răcească şi se taie în bucăţele. Morcovul se spală şi se fierbe separat. Stafidele se spală cu apă călduţă, se curăţă şi se lasă să se usuce. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte ceapa tocată mărunt.Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi se adaugă ficatul, sărat şi piperat, orezul fiert, stafidele, cele două ouă, morcovul şi pătrunjelul tăiate mărunt.

2. Carnea de miel se spală bine, se umple cu amestecul făcut şi se leagă cu sfoară. Se prăjeşte puţin într-o tigaie cu ulei încins, se adaugă câteva linguri de apă, apoi se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace în cuptorul bine încălzit, până se înmoaie carnea, aproximativ 25 de minute.

3. Se desface sfoara, se taie felii şi se serveşte cu salate de sezon.