Fripturi africane

60 minute
Usor

1. Se amestecă nucile măcinate cu uleiul, mierea, un praf de sare şi piper. Feliile de carne se bat uşor, apoi se pun la marinat, timp de o oră, la frigider, în sosul preparat anterior.

3. Bananele se curăţă şi se taie în jumătăţi, pe lung, apoi în două, astfel încât să se obţină 8 bucăţi. Se stropesc cu zeamă de lămâie.

4. Fripturile se pun pe grătarul încins, câte 4 minute pe fiecare parte.

5. Între timp, într-o tigaie, se pun la prăjit bana­nele, în ulei. Când capătă o nuanţă aurie, se pun peste ele felii de caşcaval. Când caşcavalul începe să se înmoaie, se ia fiecare bucată de banană şi se pune peste o felie de carne. Se mai lasă 1 minut. Se servesc imediat, cu garnitură de orez sau cu pâine neagră, ţărănească.