Nimic nu e mai potrivit într-o dimineață caniculară de vară decât un frappé revigorant și răcoritor. Și nu trebuie să mergeți la cafenea pentru a pune mâna pe el,pentru că vă învățăm noi să vi-l faceți în propria bucătărie, extrem de ușor! În primul rând trebuie să știți că puteți folosi gheața fie cuburi, fie pisată. Puteți obține frappé-ul fie cu ajutorul unui shaker, fie cu ajutorul unui mixer sau al unui blender. Noi vă dăm varianta blenderului.
Pregătiți patru pahare înalte și (opțional) țineți-le la rece câteva minute, înainte de folosire. Apoi, într-un blender puneți cafeaua instant, gheața, laptele, zahărul, esența de rom, înghețata și apa, până combinația crește în volum și obține o textură crem, cremoasă, spumoasă. Turnați în mod egal în cele 4 pahare și ornați, dacă doriți și aveți prin casă, cu sos de caramel, frișcă, migdale pisate, fulgi de cocos, cacao, scorțișoară etc.
De asemenea, dacă doriți ca rezultatul să fie și mai rece decât v-a ieșit, puteți pune 1-2 cuburi de gheață în pahare, precum și câte o jumătate de cupă de înghețată.
Foto: Frappe / shutterstock