Ciorbă din coaste de porc

45 minute
8 portii
Mediu

 O ciorbă din coaste de porc foarte gustoasă şi uşor de făcut. Vezi reţeta.

1.   Coastele tăiate și spălate se pun al fiert cu 5 litri de apă şi sare. Se ia spuma. Separat, se călesc în ulei 5 minute, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel și ardeiul gras.

2.   După ce costiţele sunt aproape fierte, se adaugă legumele călite. Se potrivește gustul de sare şi se lasă la fiert. După ce au fiert legumele, se adaugă cartofii. G|ălbenuşurile se freacă ușor cu sarea și smântâna după care se ia cu polonicul puţină zeamă şi se pune peste amestecul de ouă pentru a echilibra temperatura ciorbei şi a evita tăierea.

3. Se drege ciorba şi se lasă să dea un clocot. Se trage oala de pe foc, se potriveşte gustul de oţet și se pune tarhonul tăiat. Se lasă 10 minute înainte de a servi la masă.