Ciorbă de legume

Usor
  1. Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe pentru ciorbă. Se călesc câteva minute în ulei şi apoi se adaugă 2 l de apă. Se presară sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
  2. În acest timp, se bat ouăle spumă, se adaugă smântâna şi se amestecă cu pătrunjelul tocat mărunt.
  3. Borşul se strecoară şi se pune separat să fiarbă în câteva clocote. În borş se adaugă leuştean tocat mărunt, ca să aibă un gust mai special şi se acoperă câteva minute cu un capac.
  4. După ce au fiert legumele, se iau de pe foc şi se toarnă compoziţia de ouă şi smântână. Se amestecă bine, să nu se formeze cocoloaşe şi, la sfârşit, se adaugă borşul fiert. Ciorba se ornează cu leuştean şi pătrunjel.