Cartofi crocanți la cuptor

135 minute
6 portii
Usor

O nouă idee bună pentru amatorii de cartofi la cuptor. Pentru că sunt feliați subțire, aceștia ies crocanți și foarte gustoși. Iar rețeta e simplă, cu puține ingrediente ieftine. 

1. Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade.

2. Se combină uleiul de măsline și untul topit într-un bol mic și se unge tava pentru cuptor cu o cantitate mică din acest amestec.

3. Cartofii se curăță și se taie felii cât se poate de subțiri. Acestea se așază vertical în tavă, iar printre ele se pun bucăți de ceapă.

4. Se presară sare și piper, apoi se ung feliile de cartofi cu amestecul de unt și ulei.

5. Se coace timp de aproximativ o oră și jumătate. Se verifică din când în cand și dacă feliile de cartofi par prea uscate, se mai ung cu ulei de la fundul tăvii.

6. Între timp, kaiserul se taie cubulețe mici și se călește în puțin ulei. Când e gata, se pune la scurs pe un șervețel de hârtie.

7. Când sunt gata cartofii, se presară kaiserul peste ei, apoi se adaugă și cimbrul. Se bagă din nou la cuptor pentru încă 30 de minute.

Cartofii crocanți se servesc calzi. Sunt foarte gustoși cu smântână. Se pot servi și ca garnitură pentru o friptură.