Cârnăciori cu piure şi castraveţi

80 minute
4 portii
Mediu

Cârnăciori cu piure şi castraveţi – un fel de mâncare delicios, săţios şi perfect pentru mesele în familie. Încearcă această reţetă specială!

1.   Cârnăciorii se împletesc, se fixează cu scobitori şi se ung cu ulei de măsline. Se înţeapă cu un ac sau cu o scobitoare şi se freacă bine cu usturoi pisat.

2.   Se aşază în tavă, se presară rozmarin şi se acoperă cu hârtie de copt. Se bagă în cuptor la 150°C.

3.   În acest timp, se curăţă cartofii, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu o lin­guriţă de sare. Se scurg după ce au fiert. Se pasează şi se amestecă cu brânza mascarpone şi laptele călduţ.

4. Se curăţă castraveţii, se taie feliuţe subţiri şi se pregăteşte sosul. Se ames­tecă uleiul cu oţetul balsamic, zahărul, sarea şi piperul şi se toarnă peste cas­traveţi. Cârnăciorii se servesc cu piureul şi cu salata de castraveţi. Se ornează cu pătrunjel.