Blat de pizza fără făină

30 minute
Usor

Dacă vă fereați până acum să introduceți pizza în meniul dumneavoastră pentru că îngrașă din cauza blatului făinos… nu mai este cazul să o faceți! Vă dăm noi cea mai faină rețetă de blat fără… făină!

Preîncălziți cuptorul la treaptă mare și tapetați o tavă cu hârtie pergament. Spălați conopida, rupeți-o în buchețele și opăriți-o aproximativ 10 minute în apă cu sare. Lăsați-o la scurs 5minute și apoi, cu ajutorul unui robot de bucătărie transformați-o într-o pastă fină. Lăsați-o să se răcească.

Într-un castron mare combinați conopida cu mozzarella, parmezanul, oregano, sarea, usturoiul pudră și ouăle. Puneți compoziția pe mijlocul tăvii mai devreme pregătite și întindeți-o sub formă de blat. Dați la cuptor 20 de minute la foc mediu. Adăugați toppingurile dorite și mai dați la cuptor pentru încă 10 minute.

 

Foto: Blat de pizza / shutterstock