Salata de țelină

Asta este salata mea preferată. Îmi place să o pregătesc în zilele când am musafiri sau de sărbători. De fiecare dată este vedeta mesei.

Briam, ghiveci grecesc de legumă după rețeta lui Jamie Oliver

Acest ghiveci grecesc de legume, briam, se consumă pe insula elenă cu feta la grătar, însă merge foarte bine și lângă o friptură.    

Rondele de cartofi cu parmezan

Rondele de cartofi cu parmezan. Toată lumea iubește acești cartofi și sunt ușor de făcut. Azi nu am vrut să mănânc carne, așa că am pregătit acești cartofi cu parmezan, în stil italian. Eu i-am făcut cu unt, dar dacă țineți post puteți înlocui untul cu ulei. Pot fi folosiți și pe post de garnitură.

Chifle japoneze pufoase

Le poti cumpara de la cuptorul cu paine, insa sunt mult mai aromate decat orice ai putea cumpara! Uite cum pregatesti niste chifle japoneze pufoase dintr-un aluat simplu si pufos! Dupa reteta asta, iti ies 12 chifle japoneze micute.

Paine de casa cu cascaval si usturoi

Ai pofta de cea mai aromata paine de casa cu cascaval si usturoi pe care o poti pregati in casa? Daca o faci dupa reteta asta, nu-ti va mai trebui nici mancare langa, atat iese de gustoasa si satioasa. 

Cartofi noi cu unt si marar la cuptor

O garnitura gustoasa si aromata, tare simplu de preparat! Cartofii noi cu unt si marar pregatiti dupa reteta asta se fac la cuptor, ies rumeni si aromati, cu o aroma subtila de usturoi copt.

Conopida in saramura

Vrei sa pregateti cea mai crocanta conopida in saramura pe care o poti pune la borcan acasa? Iata o reteta dupa care e garantat sa iti iasa o conopida murata aromata si ferma, numai buna de servit alaturi de o masa copioasa!

Morcovi la cuptor cu sos de unt si usturoi

Te-ai fi gandit ca ai putea manca o gustare ATAT de simpla dintr-o leguma atat de banala? Iata cum pregatesti cei mai gustosi morcovi la cuptor, cu un sos aromat de unt cu usturoi.

Paine pufoasa cu malai

Cand vrei sa mai scapi de painea congelata, plina de aditivi, pe care o poti cumpara din comert, pregateste o paine pufoasa cu malai, aurie si cu o crusta crocanta. Garantat te vei simti de parca ai fi in vacanta la bunici, pe vremea cand bunicile pregateau paine frecvent!

Pilaf de orez cu legume – Reteta de pilaf taranesc

Nu e risotto-ul italienilor, dar pilaful de orez cu legume, cel traditional romanesc, are ceva aparte, care-l face cremos si numai bun de mancat chiar si ca atare! Il poti pregati cand e post si servi apoi alaturi de o salata de varza rapida, sau il poti prepara pentru a-l servi langa un preparat din […]