Gătește bunătăți cu dragoste pentru familia ta, folosind făina și mălaiul Raftul bunicii, și ai șansa de a câștiga o mașină de făcut pâine sau un set de bucătărie. Mergi la cumpărături, umple-ți coșul cu produse Raftul bunicii și nu uita să înregistrezi bonul aici: https://bit.ly/Campanie-Raftul-bunicii. Cu cât înregistrezi mai multe bonuri, cu atât cresc și șansele de a intra în posesia unuia dintre premii. 

Cu un ajutor de nădejde în bucătărie precum făina Raftul Bunicii, prepară acasă rețeta de melci cu bacon și brânză pentru un mic dejun savuros sau o gustare sățioasă!

Rețetă melci cu bacon și brânză (12 porții)

Ingrediente pentru aluat:

  • 5 căni Făină Standard 650 Raftul Bunicii;
  • 1/3 cană zahăr;
  • 1 lingură drojdie uscată;
  • 1 ½ linguriță sare;
  • 1 cană lapte;
  • 2/3 cană apă;
  • ¼ cană unt;
  • 2 ouă.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 3 linguri unt moale;
  • 1 ½ cană bacon, mărunțit și prăjit;
  • 4 căni brânză Cheddar, rasă.

Mod de preparare:

Fredonând melodia ta preferată, pune-ți șorțul și suflecă-ți mânecile, pentru că urmează să pregătești în casă, o gustare deosebită. 

Într-un bol încăpător, amestecă 2 căni de Făină Standard 650 Raftul bunicii, zahăr, drojdie, dar și sare. 

Încălzește laptele, împreună cu apa și untul, într-un ibric. Încorporează acest amestec în bolul cu ingrediente uscate și amestecă cu mixerul preț de 2 minute. Adaugă apoi ouăle și încă o cană de Făină Standard 650 Raftul bunicii și frământă în continuare cu mâinile. Completează, pe măsură ce aluatul capătă formă, cu câtă făină simți nevoia, astfel încât să obții un aluat bine legat, destul de elastic, dar totodată încă moale. Acoperă aluatul și lasă-l să se odihnească preț de 20 de minute. 

După ce aluatul a stat la crescut, întinde-l pe masa de lucru acoperită cu făină, cu ajutorul unui sucitor, oferindu-i formă dreptunghiulară. Unge apoi aluatul cu untul moale, după care acoperă-l cu bucăți de bacon, dar și cu brânza Cheddar rasă. Ai grijă să le presari în mod egal, astfel încât nicio bucățică de aluat să nu rămână nealintată! 

Rulează începând cu latura mai mare, prinde-l la capete presând bine, și apoi taie-l în 12 bucăți egale. 

Preîncălzește cuptorul la 180 și acoperă o tavă cu hârtie de copt. Așază cu îndemânare melcii cu bacon și brânză, asigurându-te că lași suficient spațiu între ei, astfel încât să nu se lipească unul de celălalt. 

Coace timp de 20 de minute, iar când melcii încep să se rumenească, scoate-i din cuptor! Nu-i așa că miros absolut senzațional?

Melcii cu bacon și brânză pot fi serviți fie la micul dejun, fie pe post de gustare între mese – oricum ar fi, sunt mai gustoși alături de un pahar de chefir și de râsete din belșug alături de cei dragi din familie.

Poftă bună!