Când vine căldura, îți schimbi garderoba pentru a te simți bine, dar știai că trebuie să-ți schimbi și dieta? În sezonul cald, mai mult ca oricând, este important să te asiguri că te hidratezi suficient și că îi oferi zilnic organismului tău aportul necesar de vitamine și nutrienți. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să îți schimbi în mod radical dieta: este suficient să incluzi în regimul tău câteva elemente sănătoase și delicioase, ideale pentru a-ți menține forma fizică pe tot parcursul primăverii și verii.

Consumă fructe și legume de sezon. Acestea îți vor oferi toți nutrienții de care ai nevoie, iar mâncarea va fi mult mai gustoasă atunci când este preparată din alimente proaspete. Bineînțeles, există și alte alimente care te vor menține hidratat și sănătos pentru toate activitățile din timpul sezonului cald.

Iată 6 dintre alimentele care nu trebuie să lipsească din meniul de primăvară-vară:

  • Pepenele verde

Pepenii verzi conțin într-o proporție de aproximativ 90% apă și sunt o modalitate excelentă de a te răcori în zilele toride, reprezentând un substituent excelent pentru deserturile mai puțin nutritive, precum înghețata. Pentru că este foarte bogat în substanțe antioxidante, precum licopenul, pepenele verde are beneficii uimitoare și asupra pielii, protejând-o împotriva îmbătrânirii, a petelor pigmentare și chiar a acneei. O cană cu suc rece de pepene pe zi, dimineața, poate reprezenta modalitatea ideală de a-ți începe ziua!

  • Portocalele

Fiind foarte bogate în potasiu, care este eliminat într-o proporție mare prin transpirație, portocalele reprezintă un aliment care trebuie să fie integrat, fără îndoială, în regimul tău de vară. Pe lângă faptul că te vor ajuta să îi oferi organismului tău nivelul de potasiu de care are nevoie, ceea ce contribuie la sănătatea sistemului muscular, portocalele sunt și o sursă excelentă de hidratare, având un conținut de apă de aproximativ 80%!

  • Zucchini 

Reprezentând unele dintre cele mai sănătoase alimente oferite de natură, zucchini se poate împărți în două categorii: cel de iarnă și cel de vară, deci poate fi consumat pe tot parcursul anului. Cel din urmă este foarte bogat în vitaminele B și C, conținând, de asemenea, și pectină, care contribuie la sănătatea inimii și la reducerea colesterolului. 

  • Somon 

Superaliment care face parte din dieta mediteraneană, somonul este foarte bogat în Omega3. De asemenea, acesta este o sursă excelentă de vitamina B12, care contribuie la circulația optimă a sângelui și la sănătatea sistemului nervos. Așadar, înlocuiește vara aceasta fast-food-ul cu diverse rețete delicioase bazate pe somon. Pentru un gust deosebit, frige-l pe un grătar de grădină de la Hornbach.ro și servește-l alături de legume gratinate de sezon.

  • Iaurt

Iaurtul, consumat în moderație, are un raport de proteine la 100 g excelent, fiind perfect de mâncat atunci când ești pe drum și ai nevoie de o gustare rapidă. Pentru o gustare sățioasă care să te țină departe de cele cu mai puține beneficii nutritive, include și o porție de iaurt în meniul pe care îl construiești pentru pauza de masa la facultate, la job sau chiar în vacanță.

  • Ceai verde

Ceaiul verde este excelent pentru a te hidrata, mai ales în sezonul cald. Cu siguranță beneficiile acestuia nu mai sunt de mult un secret. Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi, fiind încărcat cu antioxidanți, vitamine și minerale. De asemenea, acesta este indicat mai ales pentru persoanele care își doresc să slăbească, fiind inclus în numeroase diete celebre. 

În concluzie, pentru că zilele călduroase își fac ușor-ușor resimțită prezența, asigură-te că, odată cu hainele, îți schimbi și obiceiurile alimentare și că incluzi în dieta ta cât mai multe alimente proaspete și pline de nutrienți necesari pentru un corp sănătos. Umple frigiderul cu cele de mai sus și apucă-te de gătit!