Este binestiut de toata lumea ca cea mai buna metoda in care poti gati legumele, incat sa le pastrezi atat gustul, prospetimea, cat si vitaminele si nutrientii este gatirea lor la aburi. Dar ce faci daca vrei sa gatesti la abur, insa nu ai un vas special pentru asta? Citeste in continuare si vezi cum poti obtine legume la abur.

Asa gatesti legumele la abur fara vas special

1. Alege legumele pe care vrei sa le pregatesti (metoda e foarte indicata pentru broccoli, conopida, morcov, sparanghel, s.a.), spala-le bine si taie-le in bucati mici. In cazul conopidei sau a broccoli-ului, rupe-le in buchetele si curata tulpina inainte de a o marunti.
2. Intr-o cratita medie sau mare pune 3-4 cani de apa si o lingura de sare. Lasa apa sa fiarba, apoi pune toate legumele intr-o strecuratoare care sa se fixeze cat mai bine pe cratita. Tine cont ca apa nu trebuie sa atinga legumele, doar aburul rezultat din fierbere trebuie sa le prepare termic.
3. Asaza un capac potrivit deasupra si lasa legumele la abur pentru 7-8 minute. Tine cont ca unele legume, precum conopida, dureaza mai mult sa se patrunda, prin urmare ar putea fi necesar sa le lasi putin mai mult.
4. Verifica daca sunt facute pe placul tau infigand o furculita in fiecare din soiurile de legume pe care le pregatesti. Scoate-le, condimenteaza-le cu piper si ierburi aromatice, apoi serveste-le imediat.

Alege un fel principal pe care sa il servesti cu legumele gatite la abur