Drob de miel

1. Toată carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, boabe de piper, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se călesc într-o tigaie încinsă cu unt. 2. Carnea fiartă şi morcovii căliţi se dau prin maşina de tocat. Se […]

Lapte de bou

Ca multe alte mâncăruri tradiționale vechi, rețeta ”Lapte de bou” se prepara în special în perioadele de post, având variante diferite, în funcție de regiuni. În Comuna Racoviță din Județul Sibiu rețeta se prepara din prune uscate și se mânca în loc de murături, cu fasole bătută. În alte regiuni, ”Laptele de bou” se prepara […]

Tortitas de res

Tortitas de res este o reţetă mexicană simplă şi delicioasă, pe care trebuie să o încerci şi tu. Vezi cum se prepară: 1.   Carnea se pune într-o oală sub presiune cu ceapa și un pic de sare, timp de 30 mi­nute. Se desface firișoare și se amestecă bine cu puțină făină și cu ouăle bătute. […]

Chutney de ceapă roşie

Învaţă să faci un sos chutney delicios şi aromat cu ceapă roşie. Iată o reţetă simplă. 1.   Se curăţă ceapa şi se taie peştişori. Într-un vas mare, se pun uleiul, zahărul şi ceapa. Se călesc, până când ceapa devine sticloasă. 2.   Se adaugă vinul şi oţetul şi se lasă să fiarbă până scade lichidul. Se […]

Afinată

O afinată foarte gustoasă şi aromată pe care o poate face oricine. Iată reţeta. 1.   Afinele se aleg cu atenţie şi apoi se trec rapid sub un jet de apă rece. Se scutură bine sau chiar se lasă la scurs. 2.   Într-un borcan mare de murături de 5 litri se pune un prim strat de […]

Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin

Sărmăluţe cu stafide şi muguri de pin – gustoase şi mult mai uşoare decât sarmalele tradiţionale. Învaţă cum să le prepari după o reţetă simplă! 1. Dacă se folosesc frunze proaspete, acestea trebuie opărite 5 minute în apă clocotită şi sărată. Dacă se folosesc din conservă, se trec sub un jet de apă şi se […]

Borş de miel

Carnea de miel este foarte gustoasă şi poţi face o grămadă de reţete! Pentru acum propun borş de miel delicios: 1. Carnea se spala, se porţioneaza si se pune la fiert în apa cu sare. Se spumeaza ori de câte ori este nevoie si, dupa ce spuma nu mai apare, se adauga legumele taiate marunt. […]

Drob în prapure

Drobul pentru sărbători se poate face fie ca un chec, fie ca o tobă, în prapure. Uite cum poţi face şi tu acasă drob în prapure, ca la bunici. 1. Maruntaiele se dau într-un clocot, se arunca apa si se pun din nou la fiert în apa rece cu sare. Se spumeaza si se lasa […]

Drob simplu

O reţetă pur românească, drobul e simplu de făcut şi nu lipseşte de la nicio masă de sărbătoare! 1. Organele de miel (inima, plamânii, ficatul, rinichii) se pun în apa rece cu oţet, pentru doua ore. Apoi, cu apa rece proaspat pusa se asaza la fiert cu un praf de sare. Se spumeaza ori de […]

Salată de vinete cu iaurt

Te-ai gândit vreodată să combini salata de vinete cu iaurt pentru a o face mai uşoară? Încearcă această reţetă! 1.    Coaceţi vinetele, le puneţi într-un castron, le presaraţi cu sare, apoi le lasaţi cu un capac sa se abureasca pentru a se desface uşor. Dupa ce le-aţi curaţat, le stropiţi cu zeama de lamâie şi […]