Friptură de miel cu sos de piper

Se pregăteşte carnea de miel, se taie bucăţi potrivite şi se călesc în ulei încins, se adaugă sare, piper şi vinul rose şi se lasă să fiarbă înăbuşit pe aragaz. Separat, se topeşte untul, se adaugă făina cernută, se amestecă să nu se ardă şi se toarnă laptele călduţ. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei […]

Ciorbă de legume 2

Se curăţă morcovii, ceapa, cartofii şi dovleceii, se spală bine cu jet de apă rece, apoi se taie cubuleţe sau mărunt, în funcţie de preferinţe. Toate legumele se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin piper, după gust. După ce au fiert toate legumele, se lasă la foc mic să mai clocotească de […]

Ghiveci în crustă de cartofi

Se curăţă cartofii, se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare. Separat, se curăţă carnea de mânzat de pieliţe şi se taie bucăţele mici. Carnea se căleşte în ulei, se adaugă ceapa tăiată solzişori, ardeii tăiaţi fâşii şi mazărea fiartă în prealabil. Se amestecă uşor ca să nu […]

Musaca de cartofi cu carne

Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg de zeamă şi se pasează cu mixerul, se amestecă cu untul, laptele şi ouăle crude. Separat, se toacă ceapa şi verdeaţa şi, împreună cu carnea tocată, se călesc în ulei. Se mai […]

Tocăniţă cu carne şi orez

Se taie carnea de porc cubuleţe şi se călesc în puţin ulei, până capătă o crustă aurie. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se stropeşte cu apă călduţă. Între timp, se curăţă ceapa, usturoiul şi ardeii, se spală şi se pun să se călească împreună cu carnea de porc. Separat, se alege […]

Ardei umpluți

Se pun ardeii să se coacă şi se lasă câte 3-4 minute pe fiecare parte, doar cât să se înmoaie puţin şi să capete acel gust de ardei copt. După aceea, se pun într‑un bol, se presară sare şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte […]

Borş de legume

Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun într‑o oală să fiarbă în apă cu sare şi ulei. Se lasă la foc mic, acoperită cu un capac. După ce au dat în câteva clocote, se încearcă dacă au fiert toate legumele şi se adaugă roşiile tăiate cubuleţe. Separat, se strecoară borşul şi […]

Cozonac cu nucă

Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de făină şi puţin lapte cald. Se lasă la dospit aproximativ 20 de minute, apoi se începe frământarea. În maiua pregătită, se adaugă gălbenuşurile frecate cu sare, albu-şurile bătute spumă, zahărul, laptele, coaja de lămâie şi de portocală, puţin rom, ulei şi, la sfârşit, făina cernută. Se frământă […]

Borş de miel

Se taie carnea în bucăţi mai mici, se curăţă de pieliţe, se pune la fiert în apă cu sare şi se ia spuma. Separat, se curăţă ceapa şi morcovii, se spală, se taie mărunt şi atunci când zeama s-a limpezit, se pun să fiarbă. După ce a fiert carnea, se adaugă orezul bine spălat şi […]

Friptură în crustă aromată

Se dezosează pulpa de miel, se trece în câteva jeturi de apă şi se lasă să se scurgă în sită. Se condimentează cu sare, piper măcinat şi boabe, se unge cu uleiul de măsline, se rulează şi se prinde cu scobitori ca să nu se desfacă. Separat, se spală frunzele de ştevie şi crenguţele de […]

43 din 44«...1020...424344