Drob cu garnitură de morcovi

1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, piper boabe, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi unt. 2. Carnea fiartă se curăţă de oase şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă cu […]

Pască în 10 paşi cu brânză dulce şi stafide

1. Pasca se prepară dintr-un aluat de cozonac şi diverse umpluturi, în special umplutură de brânză dulce cu stafide. Pentru reuşita acesteia, bucă tăria trebuie să fie bine încălzită şi toate ingredientele să se păstreze la cald câteva ore înainte de folosire. Cuptorul se încălzeşte mai întâi la foc mic, pentru păstrarea unei temperaturi mai […]

Cozonac pentru copii

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în 3-4 linguri de lapte călduţ. Se freacă până se omogenizează, se lasă deoparte 5 minute, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii şi se acoperă cu un […]

Cozonac cu fructe confiate

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în 3-4 linguri de lapte călduţ. Se freacă până se omogenizează, se lasă deoparte 5 minute, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţiedeconsistenţasmântânii. Seacoperă cu un strat de făină şi se […]

Pască – pâine

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în 3-4 linguri de lapte călduţ. Se freacă până se omogenizează şi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii, apoi se acoperă cu un strat de făină şi se […]

Prăjitură diplomat cu căpşuni

1. Se separă fructele din compot şi se stropesc cu zeama de lămâie. Gelatina se pune la înmuiat în sucul din compot circa 10 minute. Se toarnă gelatina peste fructele din compot şi se amestecă la cald în jur de 2 minute. Se lasă la răcit. 2. Se bate smântâna cu zahărul până ce se […]

Pască dulce

1. În făina cernută se toarnă drojdia dizolvată în laptele călduţ. 2. Albuşurile se bat separat, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi se pun apoi peste făină. Se adaugă coaja de lămâie, zahărul vanilat şi se amestecă până ce aluatul nu se mai lipeşte de mâini sau de pereţii vasu­lui. Se adaugă treptat untul […]

Cozonac cu mac

1. Se dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr în 2 linguri de lapte călduţ. Se toarnă în făina cernută, se acoperă cu puţină făină şi se lasă într-un loc cald, la dospit. Ouăle se bat cu restul de zahăr şi zahărul vanilat, iar macul se spală şi se fierbe în 100 ml lapte cu […]

Cozonac cu migdale

1. Se dizolvă drojdia şi o lin­guriţă de zahăr în puţin lapte călduţ. Se toarnă în făina cernută, se acoperă cu puţină făină şi se lasă într-un loc cald, la dospit. Zahărul şi zahărul vanilat se dizolvă în restul de lapte, iar gălbenuşurile şi un albuş se bat cu sare. 2. În făina cu maiaua […]

Colac împletit

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în 2-3 linguri de lapte călduţ. Se presară puţină făină şi se lasă deoparte, într-un loc cald, la dospit. Zahărul se dizolvă în restul de lapte călduţ aromat cu vanilie şi coaja de lămâie, iar gălbenuşurile şi un ou se bat cu sare. Untul […]

43 din 46«...1020...424344...»