Slanina afumata de Transilvania

Cunoscuta si sub numele de slana si traditional mancata alaturi de praz, ceapa si branza, slanina afumata fiarta e un preparat specific Ardealului, ce se poate obtine si in casa, cu putina rabdare si pricepere.

Cârnați Virșli de Crișana

Carnatii virsli sunt un preparat specific Hunedoarei si judetului Alba, iar reteta autentica si raportul dintre cantitatile de carne de porc, vita si oaie sunt bine stiute de cei ce prepara carnatii in zona. Citeste mai jos de ce ai nevoie pentru a prepara carnatii virsli acasa.

Carnati de Plescoi

Reteta exacta a carnatilor de Plescoi este un secret greu de obtinut de la locuitorii localitatii, insa ce e cunoscut e faptul ca pentru a obtine faimosii carnati e important sa respecti raportul de carne de oaie cu cel de vita, iar raportul condimentelor trebuie si el mentinut. Desigur, dupa gust se pot modifica cantitatile.

Orez cu lapte

Orezul cu lapte e un preparat ideal la desert sau la micul dejun, potrivit si pentru cei mici.

Ardei copti umpluti

Iti plac ardeii la nebunie, indiferent in ce reteta s-ar regasi? Ei bine, preparatul asta inglobeaza doua retete, caci acesti ardei umpluti au si aroma distincta a ardeilor copti.

Gulas in paine

Ai pofta de o bunatate traditionala, pe care sa o mananci pe saturate? Varianta asta de gulas se serveste direct din paine!

Eclere cu ness

Le iubesti pe cele de cumparat, de la cofetarie? Atunci sigur vei adora eclerele astea cu ness, caci le poti prepara cand vrei tu, cat de dulci le vrei si stii sigur ca le mananci proaspete!

Papricas de pui

Serveste un pranz generos si suculent, exact asa cum l-ai manca in Ardeal. Papricasul de pui e gata in mai putin de o ora si se serveste traditional cu taitei de casa, dar merge de minune si cu mamaliguta.

Tochitura de porc

Ai pofta de preparate traditionale, din bucataria romaneasca? Atunci e musai sa faci o tochitura de porc, dupa reteta noastra. Garantam ca o vei repeta, dar ideal e sa nu abuzezi, caci nu-i cel mai sanatos fel de mancare.

Gris cu lapte

Indiferent daca pentru tine grisul cu lapte era unul din preparatele delicioase cu care iti incepeai ziua sau desertul de dupa masa, sigur ti-a marcat copilaria si-ti provoaca nostalgii. Uite cum prepari grisul cu lapte, un deliciu deloc complicat si care e gata in maxim 20 de minute!

3 din 43«...234...1020...»