Prajitura Arlechin

Ori de cate ori ai pofta de un dulce gustos de casa, incearca prajitura Arlechin. Reteta imbina cu succes dulcele cu acrisorul, intr-un desert numai bun de mancat la o cafea sau un ceai.

Negrii in camasi albe

Negrii in camasi albe e o prajitura romaneasca in 3 straturi, continand in esenta un strat de negresa, unul de bezea si unul de ciocolata. Prajitura mai e cunoscuta si sub denumirea “dinte de negresa”.

Piftie de porc

Nimic nu se compara cu o piftie de porc traditionala, preparata in casa cu putin timp inainte de Craciun.

Savarine

Nu intotdeauna prajiturile de cofetarie pot fi gasite proaspete. Pentru astfel de situatii, iata o reteta de savarine numai buna sa-ti potoleasca pofta. Reteta trimisa de Nadia Budur, din Braila.

Prajitura Alba ca Zapada

Sigur ai auzit de, sau chiar ai mancat pana acum, prajitura Alba ca Zapada. Ei bine, iata cum o poti prepara pentru a obtine un desert delicios, cu crema de lamaie.

Salam de biscuiti de post

In perioadele in care nu mananci de dulce, dar ai pofta de ceva dulce, incearca o reteta traditionala: salam de biscuiti de post.

Ardei capia in otet

Salata de ardei merge de minune langa preparatele din carne, mai ales langa cele mai grele, de Sarbatori. Pune ardei capia in otet la borcane inca din toamna, si bucura-te de ei pana in primavara.

Varzari

Invata sa faci pateuri traditional romanesti, pline cu varza calita gustoasa, intr-un cuvant: varzari.

Ciorba de legume

In perioada postului, sau daca urmezi un regim restrictiv, ti-ar prinde foarte bine o portie de ciorba de legume. E plina de nutrienti, saraca in calorii si delicioasa.

Lapte de pasare

O reteta foarte usoara si populara printre romani, dar care isi are originile in bucataria frantuzeasca: lapte de pasare, sau île flottante, e un desert usor si cremos, pe care il faci in 30 de minute.

10 din 44«...91011...2030...»