Supă de castravete

O supă de castravete uşoară, răcoroasă şi potrivită pentru diete. Uite cât de simplă e reţeta! 1. Castravetele se taie rondele care se presară cu sare şi se lasă 30 de minute să elibereze sucul. 2. Apoi, se opresc câteva rondele pentru servit, iar restul se taie mai mic şi se pune în cuva robotului. […]

Supă andaluză

 O supă andaluză cu roşii, ou şi jambon – delicioasă şi foarte uşor de făcut. Iată reţeta. 1. În cuva robotului se pun roşiile tăiate în bucăţi. Pâinea se înmoaie în apă şi se desface cu degetele peste roşii. 2. Se adaugă usturoiul, sarea, piperul şi se mixează totul. Apoi, se adaugă uleiul şi oţetul […]

Vinete amalfitane

Vinete amalfitane – o reţetă italienescă de vinete cu caşcaval ras, o combinaţie foarte gustoasă. Iată reţeta. 1. Vinetele se taie felii pe lung, care se aşază fiecare pe masa acoperită cu un şervet. Se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul. 2. În tava de cuptor se pune o […]

Baba ganoush

Baba ganoush este o reţetă orientală cu vinete, susan şi usturoi, foarte bună ca aperitiv. Iată cum se face. 1. În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute […]

Supă de roşii cu mozzarella

Combinaţia de supă de roşii şi mozzarella este delicioasă. Reţeta e foarte simplă, aşa că merită să încerci şi tu! 1. În oala de fiert supa se încinge uleiul şi se călesc puţin roşiile tăiate în patru, ceapa tăiată rondele şi usturoiul strivit. 2. După ce s-au înmuiat puţin, în ulei, se toarnă apă, sarea […]

Spumă de cocos

O spumă de cocos simplă şi delicioasă pe care trebuie să o încerci. Vezi reţeta! 1. Se pun foile de gelatină în apă rece pentru 10 minute şi, între timp, se pun pe foc laptele de cocos, zahărul şi fulgii. 2. După ce laptele s-a încălzit, se trage vasul de pe foc, se adaugă gelatina […]

Salată capri

Salata este una dintre cele mai sănătoase aperitive, recomandate în orice moment al zilei. Dimineaţa, la prânz sau seara, salata capri este o gustare uşoară şi săţioasă, dar mai ales foarte gustoasă. Află mai jos cât de uşor se prepară. Mod de preparare: Aprinde cuptorul ca să fie încins. Într-o tigaie, pune oţetul cu zahărul […]

Ghiveci cu pulpă de porc

1. Se taie bucata de pulpă de porc. Se pun cubuleţele de carne la prăjit, la foc potrivit, în ulei de măsline şi se adaugă apă călduţă puţin câte puţin. 2. Se curăţă legumele, se spală şi se taie fiecare după preferinţă: morcovii se taie rondele, cartofii cubuleţe, ceapa şi ardeii fâşii subţiri, fasolea se […]

Pacheţele de pui cu spanac

1. Se taie pieptul de pui în bucăţi egale, se condimentează cu sare şi piper. Fiecare bucată de piept se unge cu ulei şi se bate cu ciocanul de şniţele ca să se frăgezească. Se bagă câteva minute la rece. 2. Se rade caşcavalul, o parte din acesta se amestecă cu spanacul, cu sarea şi […]

Garnitură cu spanac

1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După aceea se scot, se curăţă şi se taie cubuleţe. 2. Separat, se curăţă bine frunzele de spanac, se spală şi se opăresc în apă cu puţină sare. Se scoate spanacul apoi într-o sită şi se lasă să se scurgă. 3. Se […]