Tartă cu sardine

1. Se dizolvă drojdia în apă călduţă cu zahăr. Într-un vas se pune făina, se adaugă untul înmuiat, sarea, maiaua şi se frământă încet până ce se obţine un aluat fin. Se acoperă vasul şi se lasă să se odihnească aproximativ 10 minute. 2. Se curăţă cepele, se spală şi se taie mărunt. Ceapa se […]

Peşte la cuptor cu piure de cartofi

1. Peştele curăţat şi spălat se stropeşte cu zeamă de lămâie. Se dă apoi prin făină, se scutură bine şi se prăjeşte în jumătate din cantitatea de unt. După prăjire se pune pe o farfurie acoperită cu hârtie. 2. Separat, într-o altă tigaie cu restul de unt, se căleşte foarte puţin ceapa rasă fin. Se […]

Sărmăluţe învelite în spanac

1. Se spală bine frunzele de spanac şi se opăresc doar 2-3 secunde într-un vas cu apă clocotită cu sare. Se trec apoi într-un vas cu apă rece şi se lasă până se răcesc. La final, se strecoară apa. Orezul se curăţă şi se spală. 2. Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper. Se […]

Ouă fierte în înveliş de carne

1. Se fierb ouăle timp de 6-7 minute şi se curăţă de coajă. Şniţelele se bat cu ciocanul să se aplatizeze cât mai mult, se dau cu un praf de sare şi piper şi se ung pe o parte cu muştar. 2. Se aşază pe fiecare bucată de carne câte un ou fiert, se rulează […]

Friptură de miel cu brânză şi spanac

1. Spanacul se spală bine şi se lasă la scurs, iar nuca şi seminţele se prăjesc fără ulei într-o tigaie din teflon. Brânza de oaie se mărunţeşte cu furculiţa, iar ouăle se amestecă cu parmezanul, spanacul, un vârf de lin­guriţă de sare şi puţin piper. 2. Pulpele de miel se spală, se curăţă de pieliţe […]

Miel umplut

1. Ficatul se fierbe, se lasă să se răcească şi se taie în bucăţele. Morcovul se spală şi se fierbe separat. Stafidele se spală cu apă călduţă, se curăţă şi se lasă să se usuce. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte ceapa tocată mărunt.Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin […]

Friptură de miel cu ciuperci, în aluat

1. Se frământă un aluat din făină, drojdia înmuiată în apă călduţă, sare, zahăr, unt şi piper. Se acoperă şi se lasă la dospit, 30 de minute. 2. Ciupercile se curăţă, se taie mărunt şi se călesc cu o lingură de unt, până se evaporă toată apa pe care o lasă în tigaie. Se ia […]

Cotlet de miel cu legume

1. Carnea se spală şi se freacă cu piper. Se prăjeşte 5 minute în ulei, apoi se dă cu sare şi se pune în cup­torul încins, 10 minute. Se scoate din cuptor, se unge cu muştar şi se mai coace 10-15 minute. Se scoate din cuptor, se acoperă cu folie de alumi­niu şi se lasă […]

Drob de miel în paşi

1.Organele şi carnea de miel se spală în apă rece. Se curăţă de pieliţe şi se taie în bucăţi. Se ţin pentru un sfert de oră în apă rece, în care se pun două linguri de oţet şi o ceapă tăiată în sfer­turi. Se trec bucăţile de carne într-o oală cu apă rece şi se […]

Supă de broccoli cu ou

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina se taie bucăţi mari, iar broccoli se rupe în bucheţele mici. 2. Într-o oală cu 2 l de apă şi un praf de sare se pun la fiert ceapa, morcovii, ţelina şi păstârnacul. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, după care se […]