Spaghete Carbonara

1. Se pun la fiert spaghetele în apă cu un praf de sare. Între timp, ceapa şi baconul se taie în cubuleţe fine, iar cimbrul se spală şi se curăţă. 2. Într-o tigaie încinsă, se rumeneşte uşor baconul în puţin ulei, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă puţin la prăjit. Se mai […]

Penne cu somon şi spanac

1. Se pun pastele la fiert. După ce au fiert, se scot, se scurg, se trec prin-tr-un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs şi se amestecă cu uleiul de măsline. Spanacul se spală, se opăreşte în puţină apă cu sare şi se lasă la scurs. 2. Se pune jumătate din cantitatea de […]

Lasagna cu legume

1. Se spală legumele. Vinetele şi dovleceii se taie felii subţiri, iar ardeiul în bucăţi mici. Busuiocul se spală şi se curăţă de pe crenguţe. 2. Într-o tigaie, se rumenesc timp de 3 minute, în puţin ulei, ardeiul şi vinetele. Se adaugă dovle­ceii, sucul de roşii, roşiile tăiate felii şi busuiocul. Amestecul se condimentează cu […]

Linguini cu sos pesto

1. Se spală şi se curăţă busuiocul. Usturoiul se curăţă şi se taie bucăţi. O parte din frunzele de busuioc împreună cu usturoiul se pun într-un mojar şi se amestecă, timp în care se adaugă treptat uleiul de măsline. La final, se pune un praf de piper. 2. Separat, se fierb pastele în apă cu […]

American Barbecue

1. Porumbul fiert se taie în bucăţi groa­se cam de 3 cm. Dacă e congelat, se fierbe 5 minute în apă sărată. 2. Pieptul de pui se taie cuburi, la fel şi roşiile şi ardeii, iar ceapa se taie felii. 3. Se montează pe frigărui, alternativ. 4. Se stropesc cu zeamă de lămâie, ulei şi […]

Frigărui vesele din legume amestecate

1. Vinetele şi dovleceii se curăţă şi setaie felii mai groase. Se crestează de jur împrejur. Ceapa se curăţă şi se taie în sferturi. O parte din feliile de vinete se taie în 4 şi se pun pe ţepuşe, alternând cu ceapă şi dovlecel. Se stropesc cu lămâie şi se presară cu sare şi piper. […]

Mici şi hamburgeri sănătoşi

1. Carnea de mici, ceapa şi usturoiul, tocate fin, cimbrul, boiaua, vegeta, sa-re şi piper după gust se amestecă. Se formează rulouri groase de un deget şi se pun la rece. Se rumenesc 10 minute, întorşi pe fiecare parte. 2. Pâinea se prăjeşte câteva minute, fără grăsime, cu pudra de muştar. Se lasă la răcit, […]

Mixgrill delicios

1. Carnea se spală bine şi se lasă la scurs. 2. Ceafa se pune la marinat, împreună cu salvia, timp de 2 ore, în 2 linguri de ulei de măsline. 3. Feliile de piept de curcan se bat ca pentru şniţel. Peste ele se întinde un amestec făcut din o lingură de ulei de măsline, […]

Salată de pui cu ciuperci

1. Se taie pieptul de pui în bucăţi potrivit de mari, apoi fiecare bucată se bate uşor cu cuţitul de şniţele. Acestea se rulează pe rând în feliile de bacon şi se fixează cu scobitori, pentru a nu se desface. Separat, se taie ceapa mărunt. 2. Într-o tigaie cu puţin ulei se pun ceapa şi […]

Salată de orez cu peşte şi măsline

1. Se pune orezul la fiert în apă cu un praf de sare. Când s-a înmuiat, se strecoară şi se lasă la răcit. 2. Între timp, peştele se spală şi se lasă la scurs. Se condimentează cu sare şi boia. Se rumeneşte apoi într-o tigaie, până capătă o culoare aurie. Se trage deoparte, se lasă […]