Pateuri cu rozmarin

1. Se dizolvă sarea în apă, se adaugă untul şi se fierbe până clocoteşte. Se adaugă făina în ploa­ie, apoi treptat ouăle. Coca astfel obţinută se amestecă cinci minute. 2. Se aşează în tavă foaia de copt. Se şpriţează aluatul în tavă. În cuptorul încins, se pune aluatul la copt până când se rumeneşte, aproximativ […]

Ciocolată caldă

1. Se taie ciocolata în bucăţi mari şi se topeşte într-o oală. 2. Se adaugă laptele şi se amestecă încontinuu până începe să fiarbă. Se trage deoparte. 3. Gălbenuşul se freacă cu zahărul, se adaugă lapte fierbinte şi se amestecă totul uşor cu telul. 4. Se toarnă în pahare sau în căni şi se pune […]

Punch de Crăciun

1. Se spală portocala, merele şi rodiile. Portocala se şterge, se dă coaja pe răzătoare şi se taie în felii rotunde. Merele şi rodiile se taie în sferturi. 2. Se toarnă vinul într-o oală. Se adaugă fructele, zahărul, perele uscate şi coaja rasă de portocală. Cuişoarele, anasonul, chimenul şi batonul de vanilie se pun într-un […]

Vin fiert cu mandarine şi portocale

1. Se spală portocala cu apă caldă, se lasă la uscat pe un prosop şi se taie în 8 felii egale. În coaja fiecăreia se pun cuişoare. 2. Mandarinele se curăţă şi se desfac în felii. Se pun într-o oală feliile de portocală şi cele de man­darină, zahărul, cuişoarele, sucul de portocale, vinul şi romul […]

Digestiv răcoritor

Lămâile verzi se taie în felii subţiri şi se pun într‑un vas încăpător. Se toarnă deasupra limona­da, biterul şi vodca, se amestecă bine şi se bagă la congelator 30 de minute. Se serveşte, câte 100 ml la porţie, în pahare de vin sau de whisky, cu multă gheaţă, ornat cu felii de lămâie şi frunzuliţe […]

Pina Colada ca’n Havana

Se mixează bine toate ingredientele în blender. Se toarnă într-un pahar încăpător cu picior. Se adaugă gheaţa şi se ornează cu bucăţele de ananas şi feliuţe foarte subţiri de nucă de cocos. Se serveşte cu paiul.

Un Mojito, vă rog!

Lămâia verde se toacă în cubuleţe mici şi se pune în blender, împreună cu menta şi zahărul brun. Se adaugă vodca şi se mixează bine. Se umple pe trei sferturi un pahar înalt, de tip sondă, cu gheaţă pisată şi se toarnă deasupra amestecul din blen­der. Se ornează cu frunzuliţe de mentă şi se serveşte […]

Elixir zeiesc

Sucul de rodii şi cel de cireşe se amestecă bine. Se adaugă siropul de zahăr şi romul. În două pahare înalte, cu picior, se pun cam 6 cuburi de gheaţă. Se toarnă deasupra amestecul şi se completează cu apă minerală. Se decorează cu frunze de mentă.

Castraveţi cu brânză

1. Castraveţii se spală, se curăţă şi se taie pe lung în felii subţiri. Se pun într-un castron, se dau cu un praf de sare şi se lasă deoparte, până încep să se înmoaie puţin. 2. Între timp, se pregăteşte umplutu­ra. Telemeaua rasă se pune într-un castron şi se adaugă mascarpone, ceapa fin tocată, boabele […]

Roşii cu peşte

1. Roşiile se spală şi se şterg cu un şervet să se usuce. La fiecare roşie se taie câte un căpăcel şi se curăţă miezul cu o linguriţă. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un grătar. 2. Pentru umplutură, se scoate peştele din conservă, se pune într-un castron […]