Ruladă însiropată cu castane

Ai mâncat până acum castane? Sunt aromate și dulcege. Mai mult de atât, fac o ruladă însiropată super! 1. Pentru aluat, se freaca ouale cu zaharul pâna ce se obține un aluat spumos. Se bat albusurile spuma si se pun peste crema de galbenus. Se pun alternativ faina cu amidonul, apoi laptele si se amesteca delicat. 2. Se […]

Plăcintă imposibilă

Plăcinta imposibilă se numeşte aşa fiindcă pare să-şi formeze singură un blat crocant delicios, în timp ce mijlocul rămâne moale şi cremos. E foarte uşor de făcut. Iată reţeta! 1. Se amestecă bine toate ingredientele. Se poate folosi un blender. 2. Se pune compoziţia într-un vas bine uns. 3. Se coace la 175 de grade […]

Tort Buturugă

Tort Buturugă, un desert tradiţional franţuzesc, care se pregăteşte de Sărbători. Iată o reţetă simplă! 1.   Se amestecă bine cinci gălbenuşuri cu zahărul pudră, după care se adaugă nuca măcinată şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. 2.   […]

Tort de ciocolată însiropat

Tort de ciocolată însiropat cu blat pufos care arată spectaculos şi se face uşor. Iată reţeta! 1. Pentru blat: se bat albuşurile spumă cu zahărul, după care se adaugă apa şi găl¬benuşurile. Se încorporează apoi cacaua şi făina cu praful de copt. Se toarnă com¬poziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă […]

Prajitură cu foi şi cremă

Prajitură cu foi şi cremă foarte gustoasă, perfectă pentru ocazii speciale şi nu numai. Iată reţeta! 1. Se prepară prima foaie: se amestecă bine toate ingredientele, iar compoziţia rezultată se împarte în două. Se întind două foi, care se coc la foc mic, aproximativ 30 de minute. 2. Între timp, se prepară şi aluatul pentru […]

Gogoșele zâmbărețe

Cum faci gogoșile să zâmbească? Simplu! Iată în rețeta de mai jos: 1. Se bat ouăle ca pentru omletă şi se cerne făina, sarea şi drojdia. Se face un gol în centru, unde se pun ouăle, untul moale tăiat bucăţele şi zahărul pudră. 2. Se amestecă, apoi se transferă ingredientele pe masă şi se frământă. Se adună aluatul într-o bilă […]

Fursecuri vanilinate, colorate

Perfecte pentru petrecerile și aniversările celor mici! Uite cum îi poți îmbia la un desert super-simplu: fursecuri vanilinate și colorate! 1. Se amestecă făina cu zahărul, zahărul vanilinat şi un praf de sare. Se adaugă gălbenuşurile, smântâna și untul şi se amestecă. Aluatul se lasă o oră la frigider. 2. Se întinde o foaie de 5 mm grosime, […]

Tartă cu caramel sărat

Te-ai mai gândit până acum ce desert delicios ai putea face cu niște caramel și niște sare? Încearcă și tu tartele cu caramel sărat! 1. Se face un aluat fraged, amestecând toate ingredientele într-un bol și frământând puțin, cât să se lege între ele. Se dă la rece timp de 30 de minute, apoi se întinde în strat de […]

Negresă cu nuci

De când n-ai mai mâncat o porție delicioasă de negresă cu nuci? Uite o rețetă super-simplă și rapidă! 1. Într-un vas se pun făina, cacaua, zahărul, sarea şi praful de copt. Se amestecă. 2. Se adaugă uleiul şi se amestecă iar dacă se fac cocoloaşe, nu e nicio problemă. 3. Se pune apa rece, se amestecă, […]

Prăjitură păcătoasă cu ciocolată şi căpşuni

Învaţă să prepari un desert păcătos cu ciocolată topită delicioasă şi căpşuni aromate, proaspete. Se topeşte ciocolata împreună cu untul pe bain marie. Ouăle se bat împreună cu zahărul pudră, până fac spumă. Se adaugă făina în ploaie dină şi se încorporează încet. Se încorporează şi ciocolata topită cu untul, dar abia după ce s-a […]