Pina Colada ca’n Havana

Se mixează bine toate ingredientele în blender. Se toarnă într-un pahar încăpător cu picior. Se adaugă gheaţa şi se ornează cu bucăţele de ananas şi feliuţe foarte subţiri de nucă de cocos. Se serveşte cu paiul.

Un Mojito, vă rog!

Lămâia verde se toacă în cubuleţe mici şi se pune în blender, împreună cu menta şi zahărul brun. Se adaugă vodca şi se mixează bine. Se umple pe trei sferturi un pahar înalt, de tip sondă, cu gheaţă pisată şi se toarnă deasupra amestecul din blen­der. Se ornează cu frunzuliţe de mentă şi se serveşte […]

Elixir zeiesc

Sucul de rodii şi cel de cireşe se amestecă bine. Se adaugă siropul de zahăr şi romul. În două pahare înalte, cu picior, se pun cam 6 cuburi de gheaţă. Se toarnă deasupra amestecul şi se completează cu apă minerală. Se decorează cu frunze de mentă.

Castraveţi cu brânză

1. Castraveţii se spală, se curăţă şi se taie pe lung în felii subţiri. Se pun într-un castron, se dau cu un praf de sare şi se lasă deoparte, până încep să se înmoaie puţin. 2. Între timp, se pregăteşte umplutu­ra. Telemeaua rasă se pune într-un castron şi se adaugă mascarpone, ceapa fin tocată, boabele […]

Roşii cu peşte

1. Roşiile se spală şi se şterg cu un şervet să se usuce. La fiecare roşie se taie câte un căpăcel şi se curăţă miezul cu o linguriţă. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un grătar. 2. Pentru umplutură, se scoate peştele din conservă, se pune într-un castron […]

Ardei umpluţi

1. Ardeiul gras se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se dau cu un praf de sare. 2. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă bine cu verdeaţa tocată, caşcavalul ras, ouăle fierte tăiate cubuleţe, ceapa şi usturoiul. Se adaugă treptat dressingul preparat din […]

Fresh Passion

Într-un shaker sau blender se ames­tecă bine tequila, sucurile, lichiorul şi piureul de banană. Se toarnă conţinutul într-o cupă sau într-un pahar pentru vin cu picior, care a stat la rece în prealabil. Se ornează cu două felii de lămâie verde şi cu frunzuliţe de mentă.

Tonic Bloody Mary

Ingredientele trebuie mai întâi bine răcite. Apoi se amestecă foarte bine sucurile cu vodca, se toarnă amestecul într-un pahar tip sondă, se decorează cu frunzuliţe de ţelină şi cu felii de lămâie verde.

Bellini Flavour

Se umple pe jumătate cu gheaţă pisată o cupă pentru şampanie. Deasupra se toarnă sucul de piersici şi şampania, amestecate în preala­bil. După preferinţe, se poate decora cupa cu feliuţe subţiri de piersici proaspete sau din compot.

Marie Rose

Se amestecă bine toate ingredientele, de preferat într-un shaker. Într-o strecurătoare se pune gheaţă pisată şi se strecoară astfel în pahar amestecul obţinut. Se ornează cu trandafiri din zahăr.