Rulouri cu somon afumat

1. Se alege mărarul, se spală şi se toacă mărunt, apoi se amestecă într-un bol împreună cu brânza mascarpone şi cu un praf de sare. 2. Între timp, se sparg ouăle, se bat bine cu telul şi se presară un praf de sare. Făina se cerne şi se omogenizează cu laptele călduţ, se adaugă caşcavalul […]

Legume în sos alb

1. Se spală ţelina, morcovii şi cartofii în câteva ape şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert legumele, se lasă să se răcească, apoi cartofii se curăţă de coajă. 2. Ţelina, cartofii şi morcovii se taie cubuleţe şi se stropesc cu zeama de la o lămâie, apoi se acoperă […]

Specialitate cu şalău

1. Se pun feliile de şalău să fiarbă în apă cu sare şi câteva boabe de piper negru. Se lasă aproximativ 15 minute la foc mic şi apoi se scot cu spumiera în sită, să se scurgă. 2. Pentru un gust bun, se presară cimbru şi câteva picături de lămâie amestecată cu ulei de măsline […]

Supă-cremă de morcovi

1. Se spală şi se curăţă morcovii şi celelalte legume, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare şi un praf de piper. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Se verifică dacă au fiert toate legumele, se scot în sită, ceapa se aruncă iar restul se pasează cu […]

Bulete de ciuperci

1. Se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape, apoi se lasă să se scurgă în sită. Se toacă mărunt şi se pun la călit câteva minute în ulei cu ceapa tocată şi apoi se lasă să se răcească. 2. Se curăţă verdeaţa, se spală şi se toacă mărunt. Se adaugă în compoziţia de ciuperci. […]

Drob cu pui şi legume

1. Se pune pieptul de pui să fiarbă în apă cu sare, se ia spuma şi se lasă să fiarbă bine. Se scoate din apa în care a fiert şi se taie felii foarte subţiri. Se pun într-un bol şi se acoperă cu un strat de unt. 2. Între timp, se curăţă vinetele, roşiile şi […]

Drob

1. Măruntaiele, adică inima, ficatul şi plămânii de la un miel se spală în 2-3 ape, se pun la fiert în apă cu un praf de sare şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă câteva minute să se răcorească, apoi se toacă fin […]

La vie en rose

Se amestecă separat sucurile cu siropul şi sifonul. Într-un pahar încăpător, umplut cu cuburi de gheaţă, se toarnă amestecul. Se decorează cu o felie de grepfrut.

Ruladă de pui

1. Pieptul de pui se condimentează cu sare şi cu boia de ardei şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se pune untul într-o tigaie încinsă şi se căleşte ceapa până devine aurie. Peste ceapa călită, se adaugă puţină apă şi se mai […]

Minitarte cu ton

1. În făina cernută se face o adâncitură în care se pune drojdia de bere dizolvată în puţină apă călduţă cu zahăr. Se amestecă puţin, apoi se acoperă cu făină şi se lasă la dospit 5 minute. Se adaugă iaurtul ţinut la temperatura camerei, uleiul şi puţină apă călduţă cu sare, astfel încât să se […]