Carnati de Plescoi

Reteta exacta a carnatilor de Plescoi este un secret greu de obtinut de la locuitorii localitatii, insa ce e cunoscut e faptul ca pentru a obtine faimosii carnati e important sa respecti raportul de carne de oaie cu cel de vita, iar raportul condimentelor trebuie si el mentinut. Desigur, dupa gust se pot modifica cantitatile.

Salata de țelină

Asta este salata mea preferată. Îmi place să o pregătesc în zilele când am musafiri sau de sărbători. De fiecare dată este vedeta mesei.

Fasole bătută cu ceapă călită

Fasolea batuta este una dintre  mancarurile traditionale  ale romanilor. Dacă respecți această rețetă pas cu pas, voi obține o fasole bătută cu un gust special.         

Avocado wedges

Dacă vă place avocado, atunci trebuie să încercați această rețetă. este perfectă pentru o gustare sau pentru un aperitiv, atunci când aveți musafiri.    

Banana Bread

De când am descoperit prima reţetă de banana bread am repetat-o de zeci de ori. Așa iese cea mai bună rețetă de babana bread, fără să fie înecăcioasă. Este extrem de gustoasă și se face în doar câteva minute.  

Bruschete cu avocado și sos pesto

Bruschetele sunt perfecte când nu ai prea mult timp să stai în bucătărie. Se fac rapid, în doi timpi şi trei mişcări. Cu câteva felii de pâine prăjită, ulei de măsline şi ceva verdeţuri, în 10 minute masa e gata şi ce deliciu! Sunt o gustare perfectă și sănătoasă, când ai musafiri sau când vrei să te […]

Tartă cu spanac și brânză

Am găsit spanac proaspăt în piață și imediat m-am gândit la o tartă cu spanac, care merge perfect cu un pahar de vin alb. O faci în doar 10 minute, iar în 30 este gata.

Aluat fraged cu unt pentru tarte, biscuiți, plăcinte  și sărățele

Auatul fraged sau aluatul de tartă, așa cum i se mai spune,  poate fi folosit în numeroase moduri în bucătărie. Din același aluat putem face niște biscuiți, fursecuri etc, tarte dulci, tarte sărate aperitiv sau sărățele. Acest aluat fraged se poate găsi în magazine și sub denumirea de pate brisée  sau aluat sfărâmicios. Însă, nu are rost să-l […]

Quiche cu leurdă, brânză și ceapă verde

Quiche cu leurdă, brânză și ceapă verde. Îmi place leurda în orice combinație, mi se pare că dă o aromă deosebită mâncărurilor. Așa că ieri am fost la piață și am cumpărat leurdă, ceapă verde, usturoi verde și multă verdeață. Seara am făcut repede o tartă cu brânză cu leurdă. Nu a mai rămas nicio […]

Rețetă Bouyourdi grecesc sau rețetă de brânză grecească la cuptor Buiurdi

Rețetă Bouyourdi grecesc. Bouyourdi sau Buiurdi este un aperitiv tradițional grecesc foarte popular și foarte ușor și rapid de preparat, extrem de gustos și sațios. Prima dată l-am gustat într-o vacanță în Salonic, însă l-am descoperit cu adevărat pe insula grecească Skiathos, unde un bucătar grec mi-a explicat reteta pas cu pas si a pregătit […]