O alternativa a clasicei noastre gustari, zacusca, aici in varianta pentru cei fara probleme la stomac si amatori de mancaruri picante.

Ingrediente

500 g ardei iute 2 kg vinete 1 kg ceapa 600 ml suc de rosii 1 kg morcovi 200 ml ulei 2 lingurite boabe de piper 2 foi dafin sare
Mod de preparare:

1. Vinetele se pun la copt, iar morcovii se taie cuburi care se fierb pe jumatate in apa cu un praf de sare. Vinetele se curata de coaja si miezul se lasa la scurs.

2. Ardeiul iute se curata de seminte si se taie marunt. Ceapa se trece prin masina de tocat sau se taie marunt la cutit si apoi se trec si vinetele.

3. In ulei, se pune ceapa cu sarea la calit, apoi vinetele, morcovii si ardeiul iute. Se lasa 10 minute si apoi se toarna sucul de rosii. Se adauga piperul si foaia de dafin si se lasa la fiert aproximativ 1 ora, pana ce uleiul iese la suprafata.

4. Se pune amestecul in borcane, se leaga si se dau la cuptor pentru 30 de minute.

din aceeasi categorie