Iata o reteta de zacusca cu ardei si dovlecei gustoasa si sanatoasa, asa cum o faceau bunicii. Urmand aceasta reteta, vei obtine 5 borcane de 370 ml de zacusca cu ardei si dovlecei.

Ingrediente

1½ kg ardei diferiti (gogosari, kapia, grasi, de diferite culori) un kg dovlecei 500 g ceapa 400 ml suc de rosii 100 ml ulei o foaie dafin piper sare
Mod de preparare:
  1. Toti ardeii se spala si se curata de cotoare, seminte si filamentele albe si se taie cuburi. Ceapa se taie cuburi si se pune la calit in ulei.
  2. Se adauga ardeii, se lasa 15 minute impreuna si apoi se adauga dovleceii curatati de seminte si taiati cuburi.
  3. Se pune si sucul de rosii, foaia de dafin, piperul boabe si sarea, dupa gust, si se lasa la fiert pentru o ora, sa scada bine.
  4. Se toarna apoi zacusca in borcane si se fierb 10 minute intr-o cratita mare cu apa care sa treaca de jumatatea inaltimii borcanelor.
din aceeasi categorie