In zilele cand tii post si nu stii ce sa mai gatesti, incearca o mancare de legume, vinete cu ardei si masline. Este simpla, hranitoare si gustoasa.

Ingrediente

3 vinete 2 ardei grasi rosii un ardei galben 100 g masline verzi 400 g rosii foarte coapte o ceapa un fir telina 100 ml ulei 2-3 catei usturoi sare piper
Mod de preparare:
  1. Rosiile se scufunda 30 de secunde in apa clocotita si apoi se curata de pielite.
  2. Vinetele si ardeii taiate cuburi se rumenesc 10 minute in ulei. Se scot si se lasa deoparte.
  3. In acelasi ulei se pun la calit ceapa tocata, telina si rosiile, taiate marunt. Se adauga maslinele si usturoiul feliat. Se lasa 20 de minute la fiert si apoi se adauga ardeii si vinetele. Se mai lasa 5 minute, se gusta de sare si piper. Se poate servi ca mancare calda sau rece, pe felii de paine prajita.

Sfat util

✽ Freaca legumele cu sare cu 15 minute inainte de a le gati. Sarea ajuta la indepartarea aromei usor amaruie pe care o au multe dintre legume.

din aceeasi categorie