Tortul contrastelor nu e nici alb, nu e nici negru. Nu are doar ciocolata, ci are si frisca. Un tort menit sa ii multumeasca pe cei innebuniti dupa ciocolata, dar sa le satisfaca apetitul celor care prefera frisca.

Ingrediente pentru blat

9 oua 225 g zahar 3 pliculete zahar vanilinat 1 plic si 1/2 praf de copt 100 ml lapte 70 g cacao 225 g faina

Ingrediente pentru crema

180 g ciocolata alba 250 ml frisca lichida 250 g mascarpone 30 g zahar pudra

Ingrediente pentru decor

cacao bomboane frisca
Mod de preparare:
  1. Pentru blaturi, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilinat pana ce se formeaza o crema spumoasa.
  2. Se adauga laptele, putin cate putin, si apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaua.
  3. Albusurile, batute spuma, se adauga la final, amestecand usor de jos in sus.
  4. Aluatul se toarna in doua forme de copt unse si tapetate cu faina si se coc 30 de minute. Se lasa apoi la racit complet si se taie in doua fiecare blat.
  5. Pentru crema, frisca se pune la rece si apoi se bate adaugand zaharul si mascarpone. Se topeste ciocolata alba si se adauga amestecand. Se da crema la rece pentru 15 minute.
  6. Blaturile se reasaza pe platoul de servit cu crema de la rece intre ele, se presara cacao pe margine si pe fata, se imbraca in frisca si se orneza cu bomboane, dupa imaginatie.