Tortul Tiramisu este perfect pentru aniversari sau in zile de sarbatoare. Il prepari fara coacere si il poti orna in nenumarate moduri!

Reteta trimisa de Voichita Serpar, din Arad

Ingrediente

500 g branza mascarpone 5 galbenusuri 2 albusuri un praf sare 200 g zahar pudra 200 g frisca lichida cafea neindulcita 30 g ciocolata topita esenta de migdale/rom cacao, pentru pudrat 500 g piscoturi pentru sampanie
Mod de preparare:

 

  1. Pentru crema, galbenusurile se mixeaza cu jumatate din cantitatea de zahar. Peste crema de galbenusuri se adauga crema de branza si se omogenizeaza bine. Doua albusuri se bat bine cu un praf de sare si restul de zahar, apoi se adauga peste compozitia cu mascarpone. Frisca se bate bine si se incorporeaza in crema de mai sus si se adauga esenta.
  2. Se tapeteaza peretii unei forme rotunde cu folie. Se asaza pe margine piscoturi insiropate in cafea si imbracate pe jumatate in ciocolata topita. Se asaza un strat de crema pe fundul formei. Peste crema se asaza un strat de piscoturi insiropate in cafea. Se asaza inca un strat de crema si peste el inca un strat de piscoturi insiropate in cafea.
  3. Tortul se da la frigider pana a doua zi, cand se scoate pe un platou rotund, rasturnand forma cu fundul in sus, astfel incat sa se vada crema deasupra. Se orneaza dupa preferinta.

Vezi si alte retete de Tiramisu

Incearca si alte deserturi fara coacere