Ai pofta de tort, dar nu te-ai apropia de cuptor pentru nimic in lume in zilele calduroase? Prepara un tort rece de pepene.

Este cel mai simplu si rapid tort pe care l-ai putea face, plin de fructe si bland cu silueta. Nu exista desert mai racoritor de atat!

Ingrediente

1 pepene rosu (cca 5-6 kg) 400 ml smantana pentru frisca 5 linguri zahar pudra esenta de vanilie coaja unui lime/lamaie

Ingrediente pentru ornat:

zmeura capsuni afine kiwi alte fructe proaspete ciocolata rasa fulgi de migdale/fulgi de cocos
Mod de preparare:

1. Taie partea superioara si cea inferioara a pepenelui, cat mai drept posibil

2. Elimina apoi coaja, taind-o cu cutitul de jur imprejurul pepenelui, incercand sa pastrezi forma cat mai rotunda.

✽ Nu arunca coaja de pepene. Iata o reteta in care o poti folosi: Dulceata din coaja de pepene rosu

3. Sterge pepenele cat mai bine cu un servetel, pentru a permite stratului de frisca sa adere.

4. Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra, esenta de vanilie si coaja de lime sau lamaie, pana cand frisca se tine bine de tel.

5. Imbraca pepenele in frisca si niveleaza-l cat mai bine. Aseaza fructele mai mari (feliile de kiwi sau capsune) deasupra, iar la baza aseaza de jur imprejurul tortului de pepene un “sirag” de zmeura sau afine.

6. Pe laterale tortului presara fulgi de migdale sau de cocos, iar deasupra fructelor presara fulgi de ciocolata.