Se face foarte repede, ceea ce il face ideal pentru zilele in care te grabesti, insa trebuie sa faci un tort rapid si sa nu faci rabat de la calitate, in acelasi timp.

Ingrediente pentru blat

4 oua 120 g zahar 120 g faina

Ingrediente pentru crema

500 g mascarpone 200 g zahar pudra o fiola esenta de vanilie

Ingrediente pentru servit

fructe, dupa gust si sezon
Mod de preparare:
  1. Se amesteca zaharul cu ouale si apoi se pun la bain-marie si se amesteca in continuare. Dupa ce a devenit o cream omogena, se scoate de la bain-marie si se continua mixarea pana ce isi dubleaza volumul si se raceste complet.
  2. Se adauga faina cernuta, se amesteca si se toarna intr-o forma de copt cu pereti detasabili, unsa si tapetata cu faina. Se coace 20 de minute, pana ce trece testul cu scobitoarea.
  3. Pentru crema, mascarpone si zaharul se mixeaza si apoi se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza inca un minut.
  4. Blatul se taie in doua si se reasaza cu crema la mijloc si la exterior. Se decoreaza cu fructe de sezon, dupa gust.