Reteta de tort multistrat, desi complexa, este un mod garantat de a-ti impresiona invitatii. Un tort elegant, rafinat si care pare mai greu de facut decat este in realitate.

Ingrediente pentru blat rosu

2 oua 60 g faina 60 g zahar colorant rosu

Ingrediente pentru blaturile de cacao

3 oua 100 g zahar 15 g cacao 50 g unt 100 g faina

Ingrediente pentru stratul alb

300 g frisca lichida 150 g zahar pudra

Ingrediente pentru decor

500 ml frisca lichida 500 g ciocolata neagra 30 g zahar coaja unei portocale

Ingrediente pentru servit

frisca ciocolata fructe bomboane
Mod de preparare:
  1. Pentru blaturile de cacao, se amesteca zaharul cu ouale la bain-marie si, dupa ce s-a obtinut o crema omogena, se scoate si se continua mixarea pana la racire. Aluatul se imparte in doua, iar faina se divide in doua si ea. Intr-o parte a fainei se pun doar 5 g de cacao, in cealalta se pune restul. Se adauga cele doua tipuri de faina in cele doua parti ale compozitiei de oua, separat, se amesteca si se toarna in doua forme unse cu unt si tapetate cu faina. Se coc 20 de minute obtinandu-se doua blaturi de culori diferite.
  2. Pentru blatul de baza, de culoare rosie, se amesteca la bain-marie ouale cu zaharul, se mixeaza apoi pentru racire, se adauga faina si, la final, colorantul. Se toarna intr-o forma de copt unsa si tapetata si se coace 20 de minute.
  3. Pentru stratul alb, se bate frisca lichida de la rece cu zaharul si se pune la frigider. Pentru crema de decor, frisca cu zaharul se pun la fiert si apoi se toarna peste ciocolata rupta bucati. Se amesteca si se adauga coaja rasa de portocale.
  4. Se asaza blatul rosu, blaturile cu cacao, frisca batuta, se toarna crema de decor si se lasa sa se inchege. Se decoreaza cu frisca, ciocolata, bomboane si fructe, dupa imaginatie.