Tortul “Lambada” este unul cu gust bogat si cu un aspect vesel, ce duce cu gandul la primavara. Reteta trimisa de Elisabeta Gligor, din Timis.

Ingrediente

10 oua 10 linguri zahar 11 linguri faina un pliculet praf de copt 3 linguri cacao solubila un praf sare 200 g crema de ciocolata cu alune, din comert 250 g margarina flori de zahar si bomboane, pentru ornat
Mod de preparare:
  1. Se pune faina intr-un bol, impreuna cu praful de copt si cacaua solubila. Zece oua se separa: albusurile se presara cu putina sare, apoi se bat spuma tare, adaugand treptat 10 linguri de zahar.
  2. Cand bezeaua este tare, se adauga 11 linguri de faina si se amesteca bine compozitia cu grija, de jos in sus.
  3. Se toarna aluatul intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul incalzit la 180°C, pana trece testul cu scobitoarea. Se procedeaza la fel si cu cel de-al doilea blat si se lasa la racit.
  4. Separat, se freaca spuma margarina cu mixerul si se adauga crema de ciocolata treptat.
  5. Pe o tava de tort sau chiar pe tava in care a copt blatul, se pune prima foaie de blat, se intinde mai mult de jumatate din crema, se pune al doilea blat si se imbraca tortul cu restul de crema. Se orneaza cu decoratiunile alese si se da la rece pana a doua zi.