Daca adori nucile, sigur ti se va face pofta numai citind aceasta reteta. Un desert cremos, perfect pentru zilele de post sau, de ce nu, la o petrecere: tort de nuca.

Ingrediente pentru blat

150 g nuca macinata 250 ml apa carbogazoasa 6-8 linguri faina 100 g zahar un plic praf de copt

Ingrediente pentru crema 1

110 ml frisca lichida vegetala 100 g ciocolata neagra de post

Ingrediente pentru crema 2

100 g nuca de cocos 110 ml frisca lichida vegetala 3 linguri zahar pudra

Ingrediente pentru decor

100 g alune 100 g ciocolata de post
Mod de preparare:
  1. Se pun alunele pentru decor la cuptor pentru 10 minute si apoi se maruntesc.
  2. Pentru blat, se amesteca toate ingredientele si apoi compozitia se toarna intr-o forma de tort. Se coace 25 de minute, in functie de cuptor si se lasa apoi la racit.
  3. Pentru crema 1, ciocolata bucati se topeste la bain-marie cu 50 ml frisca. Intre timp, se bate restul de frisca pentru a obtine o spuma tare. Se adauga frisca batuta in ciocolata topita si racita si se amesteca delicat. Se da putin la rece inainte de folosire.
  4. Pentru crema 2, se bate frisca si se incorporeaza nuca de cocos si zaharul.
  5. Blatul se taie in doua si se recompune pe platou cu una dintre spumele de ciocolata la mijloc si cealalta la exterior. Se presara cu alune macinate pe margini si ciocolata rasa.