2 deserturi combinate, care fac o echipa tare buna impreuna. Vezi mai jos cum prepari tortul de mere cu crema de zahar ars, dupa o reteta trimisa de Daniela Gorgorin, din Bucuresti.

Ingrediente

10 mere 12 oua (7+5) un litru lapte 19 linguri zahar (7+7+5) 5 linguri faina scortisoara zahar vanilinat

Ingrediente pentru ornat

visine din compot miez de nuca stafide frisca
Mod de preparare:
  1. Se curata merele de coaja, se taie in jumatate si apoi in bucati, ca feliile de portocala. Intr-o cratita emailata se pun feliile de mere, peste care se presara 7 linguri cu zahar si se da vasul la cuptor pentru 10 minute. Se scoate cratita, se lasa sa se raceasca merele caramelizate si se pun cateva visine din compot si scortisoara.
  2. Intr-un castron se bat bine cu mixerul 7 oua cu 7 linguri de zahar, apoi se pune laptele caldut si zaharul vanilinat. Se toarna compozitia in cratita peste mere si se da la cuptor pentru 30 minute.
  3. Intre timp, se prepara un pandispan din 5 oua, 5 linguri de zahar si 5 linguri de faina: se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi faina.
  4. Se scoate cratita cu crema de zahar ars din cuptor si se toarna aluatul de pandispan peste crema. Se da din nou la cuptor pentru 25-30 de minute.
  5. Se lasa tortul sa se raceasca si se rastoarna apoi pe un platou mare, rotund. Se orneaza cu frisca, nuca tocata, stafide sau visine.

Incearca si:

Tarta de mere cu paine

Mere acordeon cu inghetata

Prajitura 5 mere