Deliciul perfect pentru petrecerile la care vrei sa-ti surprinzi oaspetii. Tortul cu bezea va fi cu siguranta senzatia zilei.

Ingrediente pentru blat

200 g zahar pudra 4 albusuri 2-3 picaturi suc de lamaie

Ingrediente pentru crema

270 g ciocolata alba 180 g unt

Ingrediente pentru glazura

80 ml frisca lichida 100 g ciocolata neagra 20 g unt
Mod de preparare:
  1. Pentru blaturi, se mixeaza albusurile cu cateva picaturi de suc de lamaie. Cand incepe sa se formeze spuma, seadauga zaharul in mai multe reprize. Cand s-a obtinut o spuma foarte tare se repartizeaza amestecul in doua tavi tapetate cu hartie.
  2. Se dau la cuptor, se lasa 2 ore la foc foarte mic si apoi se lasa 8 ore in cuptor cu focul stins si usa intredeschisa pentru a se raci complet.
  3. Pentru crema, se topeste ciocolata alba, untul se mixeaza singur pentru a-l transforma in spuma si apoi se amesteca bine cu ciocolata alba racita.
  4. Pentru glazura, frisca se fierbe, se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca si apoi se adauga untul. Se asaza un cerc de bezea, se pune crema de ciocolata alba, se acopera cu al doilea blat de bezea si se intinde usor glazura. Se lasa la rece pana la servire. Se decoreaza dupa preferinte.