Tocana de miel in vas de lut nu este foarte greu de facut si va fi, cu siguranta, pe gustul celor care o servesc. Carnea iese frageda si suculenta, iar legumele o vor completa perfect.

Ingrediente:

un kg carne de miel, fara os 2 cepe 2 morcovi un dovlecel o vanata 2 catei de usturoi 500 ml supa de pui 2 linguri ulei sare piper 2-3 fire patrunjel
Mod de preparare:

1. Carnea portionata se rumeneste in ulei si apoi se transfera in vasul de lut. In uleiul ramas de la prajirea carnii se pun la calit ceapa tocata, morcovii rondele, dovlecelul, vanata cubulete si usturoiul feliute.
2. Se lasa sa se inmoaie putin, se toarna 150 ml apa si se lasa sa dea un clocot. Apoi, se pune peste carne.
3. Se toarna supa, se presara cu sare si piper si se lasa la cuptor, cu capac, timp de 2 ore pana ce carnea se desface cu usurinta cu furculita. Tocana se servette fierbinte, cu patrunjel tocat deasupra.