Ai crede ca e zacusca, dar nu e. Reteta asta este pentru o tocana de legume de pus la pastrare pentru iarna. Cand vine frigul si tii post, atunci e momentul perfect sa deschizi un borcan si sa o intinzi pe paine.

E atat de simplu!

Ingrediente

1 kg ceapa 1 kg ardei capia 1 kg gogosari rosii 1 kg morcov 750 ml ulei 200 g orez 2 L suc de rosii
Mod de preparare:

1. Fierbe orezul cu o seara inainte in 400 ml apa

2. Toaca ceapa marunt, da morcovul pe razatoarea mare si pune-le in uleiul incins, la foc mic.

3. Ardeiul capia si gogosarul taie-le feliute subtiri, apoi pune-le peste morcov si ceapa, cand acestea din urma s-au inmuiat.

4. Cand toate legumele au fiert, adauga sucul de rosii, sare si boabe de piper, dupa gust, apoi adauga si orezul (racit in prealabil!).

5. Tine compozitia la foc pentru alte 10 minte, iar cand se raceste pune-o in borcane.

6. Da borcanele la cuptor la bain marie, pentru 15-20 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba, apoi lasa borcanele in cuptor pana a doua zi.

S-ar putea sa-ti placa si:



din aceeasi categorie