Planuiesti sa prepari un Tiramisu si vrei sa il faci cat mai rapid, dar prezentabil? Fa-l la pahar! 

Ingrediente

3 oua 75 g zahar 250 g mascarpone 300 ml lapte 24 piscoturi 4 linguri cacao plus cacao pentru servit
Mod de preparare:

 

  1. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa in care, apoi, se adauga mascarpone si se amesteca.
  2. Se bat si albusurile si se adauga cu delicatete.
  3. Laptele se pune pe foc si, cand s-a incalzit, se adauga cele patru linguri cu cacao. Se trage de pe foc, se imbiba piscoturile care, apoi se repartizeaza in cupe, pahare etc.
  4. Se adauga crema cu mascarpone, iar piscoturi trecute prin cacao cu lapte pana la terminarea ingredientelor. Stratul exterior trebuie sa fie de crema cu mascarpone. Se presara cu cacao si se serveste.

 

Sfaturi utile:

✽ Daca te feresti sa folosesti oua crude la aceasta prajitura, le poti inlocui cu doua linguri de frisca naturala.

✽ In loc de lapte si cacao, poti inmuia piscoturile in cafea naturala, imbogatita cu un strop de esenta de vanilie, sa fie cat mai aromata. Mai poti adauga si lichior de cafea.

Banoffee pie la pahar

Cheesecake cu portocale

Eclere cu ciocolata fara coacere