Cartofi gratinati sigur ai mai incercat pana acum. Daca ti-au placut, sigur vei iubi reteta asta de Tartiflette. Preparatul e traditional frantuzesc si aduce atat cu cartofii gratinati, cat si cu o musaca.

Ingrediente

4 cartofi mari 300 g bacon 2 cepe mari 120 ml vin alb 200 ml smantana pentru gatit 3 linguri smantana grasa 450 g branza Reblochon (poti folosi si Brie) rozmarin proaspat
Mod de preparare:

1. Spala si fierbe cartofii in coaja cu 1 lingurita de sare pana cand ii poti patrunde usor cu furculita. Scoate-i si lasa-i la racit.
2. Taie baconul cubulete si caleste-l intr-o tigaie fara ulei. Dupa ce a lasat grasime, scurge o parte din ea. Cand baconul devine usor crocant, adauga ceapa taiata pestisori.
3. Lasa ceapa la calit pana cand se inmoaie complet (cam 5 minute), adauga vinul si mai amesteca 2 minute.
4. Taie branza in 2, apoi taie fiecare jumatate in 2 pe inaltime. Curata cartofii, feliaza-i de ~0.5 cm grosime si amesteca cele 2 tipuri de smantana.
5. Intr-un un vas de sticla sau ceramica termorezistent, uns cu unt, asaza jumatate din cantitatea de cartofi feliati, deasupra pune amestecul de bacon si ceapa, asaza celalata parte de cartofi feliati, deasupra toarna amestecul de smantana si asaza cele 4 bucati de branza, cu partea lipicioasa in jos.
6. Da tava la cuptor pentru 50 de minute. Serveste Tartfilette presarat cu patrunjel sau rozmarin, ambele proaspete.

Incearca si alte retete frantuzesti

Alege o salata alaturi de care sa servesti Tartfilette

din aceeasi categorie