Vremea mustului e momentul perfect sa incerci aceasta tarta cu struguri galbeni, bine copti! Fara gelatina deasupra, cum le gasesti la cofetarii, unde nu stii cat sunt de proaspete.

Ingrediente pentru blat

150 g unt 100 g zahar pudra 1 ou mare esenta de vanilie 250 g faina un praf sare

Ingrediente pentru crema de tarta

4 galbenusuri 2 linguri zahar 1 lingura zahar pudra 2 linguri amidon 400 ml lapte esenta vanilie 350 ml smantana pentru frisca

Ingrediente pentru ornat

boabe de struguri albi
Mod de preparare:

Cum pregatesti blatul de tarta

1. Bate untul cu zaharul si praful de sare, pana se deschide la culoare si devine cremos.

2. Adauga vanilia si oul, apoi incorporeaza faina si amesteca aluatul pana obtii o bila omogena. Da aluatul invelit in folie de plastic la congelator pentru 30 de minute.

3. Cand s-a racit bine si s-a intarit, lucreaza aluatul pe un blat cat mai bine infainat. Intinde-l intr-o foaie considerabil mai mare decat tava de tarta, ruleaza aluatul pe sucitor si asaza-l in tava de tarta. Elimina excesul de pe margine si inteapa blatul de tarta in cat mai multe locuri, pentru a preveni cresterea lui.

4. Da tava la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumeneste frumos.

Cum pregatesti crema de tarta

1. Da laptele la fiert. Bate galbenusurile cu 2 linguri de zahar, pana obtii o crema deschisa la culoare.

2. Incorporeaza amidonul, apoi, dupa ce laptele a ajuns la punctul de fierbere, adu-l peste galbenusuri putin cate putin, amestecand energic.

3. Adu toata compozitia inapoi in cratita la fiert si amesteca pana ce se ingroasa. Toarna crema de vanilie intr-un alt recipient si acoper-o cu folie de plastic pana se raceste.

4. Bate frisca cu zaharul pudra si cu esenta de vanilie. Incorporeaza frisca in crema de vanilie cu miscari de sus in jos, pana la omogenizare.

5. Intinde crema de vanilie obtinuta in blatul de tarta, apoi pune boabele de struguri albi in crema.