Recomandam tarta cu mandarine in perioada sezonului rece. Este un desert foarte aromat si se prepara rapid.

Ingrediente pentru blat:

250 g faina 125 g unt 20 g zahar un galbenus 50 ml apa rece un praf sare

Ingrediente pentru umplutura:

o conserva compot de mandarine/mandarine proaspete un pliculet gelatina alba, de decor

Ingrediente pentru servit:

fructe, dupa gust
Mod de preparare:

Pentru aluat, se amesteca galbenusul cu sarea si apa, iar faina se pune pe masa de lucru. Se face un gol in faina, unde se pun zaharul, untul taiat cubulete si se amesteca usor cu varful degetelor despartind fiecare cocolos de faina. Cand s-a obtinut un amestec nisipos, se aduna aluatul si se face o gaura si se pune compozitia cu galbenus. Se omogenizeaza bine, iar aluatul se inveleste in folie si se lasa 30 de minute la frigider.

Aluatul rece se intinde pe masa presarata cu faina si apoi se transfera fie intr-o tava mare sau mai multe mai mici.

Se umple tarta cu mandarinele bine scurse de suc si se da la cuptor 20 de minute. Intre timp, gelatina se prepara conform instructiunilor de pe pachet si apoi se amesteca cu zeama de la compot incalzita. Se toarna peste fructe dupa ce tarta a fost scoasa de la cuptor. Se lasa sa se inchege si apoi se da la rece pentru o ora. Se serveste cu alte fructe contrastante, dupa gust.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece.