Tarta cu cirese este usor de preparat si delicioasa. Iar partea cea mai buna este ca iti va aduce nutrienti importanti pentru organism.

Ingrediente pentru blat:

200 g biscuiti digestivi 50 g alune macinate o lingura cacao 100 g unt esenta migdale 50 g zahar

Ingrediente pentru crema:

500 ml lapte 4 galbenusuri 2 linguri amidon 200 g zahar 2-3 linguri frisca vanilie

Ingrediente pentru decor:

cirese fara samburi un plic gelatina transparenta
Mod de preparare:

1. Biscuitii se macina cu robotul si se amesteca bine cu alunele, cacaua, zaharul, esenta si untul topit. Amestecul trebuie sa fie usor de modelat si, eventual, se mai adauga, dupa caz, putin lapte sau biscuiti macinati.
2. Pentru crema se amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul dizolvat in putin lapte. Dupa omogenizare, se adauga treptat restul de lapte si se fierbe la foc mic, amestecand mereu. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza frisca si vanilia.
3. Se imbraca un vas rotund in folie alimentara, se toarna compozitia de biscuiti presand cu dosul lingurii. Se da la rece 30 minute, apoi se toarna crema, se asaza ciresele si se acopera cu gelatina transparenta. Se da din nou la rece, pana la servire.