O tarta delicioasa, cu un ingredient principal foarte indragit de multi: ciresele. Cat ne putem bucura de ele, caci sunt foarte trecatoare, trebuie sa facem macar o tarta cu cirese.

Ingrediente pentru aluat

325 g faina 220 g unt 4 linguri apa rece o lingura zahar un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

450 g cirese 190 ml apa 100 g zahar 2 linguri amidon

Ingrediente pentru copt

un galbenus
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, intr-un vas se amesteca faina cu untul moale, apa, zaharul si sarea. Se obtine un aluat sfaramicios care se aduna intr-o bila ce se lasa la rece pentru 90 de minute.
  2. Se pun pe foc ciresele fara samburi cu apa, se lasa 10 minute si apoi se adauga zaharul si amidonul. Se lasa pe foc 5 minute si apoi se lasa la racit.
  3. Aluatul se imparte in doua parti inegale, cea mai mare se intinde si se asaza in tava presarata cu faina. Se inteapa cu furculita si se pun ciresele.
  4. Restul aluatului se intinde si se taie benzi late de 2-3 cm care se asaza deasupra. Se unge aluatul cu galbenus si se coace 45 de minute.