Supa rece de castraveti este o reteta perfecta mai ales pentru zilele fierbinti de vara, pentru ca este foarte racoritoare. In plus, se face rapid si este foarte sanatoasa!

Ingrediente:

1-2 castraveti de sera sau 5 de gradina 2 pahare mari iaurt natur o lingurita chimen 4-5 frunze busuioc
Mod de preparare:

1. Castravetii se curata de coaja, se taie cubulete, se pastreaza cateva, iar restul se pun in blender. Se adauga iaurtul, chimenul si 2-3 frunze de busuioc.
2. Se mixeaza, se repartizeaza in boluri si se aduce la masa cu restul de busuioc si cubulete de castravete poraspat.

Nu uita de… busuioc! 

  • Dintre mirodenii, busuiocul este una dintre cele mai apreciate plante, in special in bucataria italiana si cea thailandeza.
  • Aroma sa inconfundabila, amestec de cuisoare, menta si lamai, face ca busuiocul sa dea mancarurilor in care este adaugat un plus de savoare.
  • Busuiocul proaspat se infasoara in hartie umeda si se poate pastra la frigider 1-2 zile. Pentru perioade mai lungi, se poate pastra in pungi pentru congelator. Busuiocul mai poate fi pastrat si in ulei de masline.