Ingrediente

un pui de 1,5 kg o ceapa un fir praz 2 foi dafin 4-5 linguri orez cu bob lung  2 morcovi un fir telina 3 oua sucul a 2 lamai patrunjel sare piper
Mod de preparare:
  1. Puiul se curata, se spala, se portioneaza si se pune la fiert cu apa rece, ceapa taiata in patru, partea verde de la praz, taiata rondele, si foile de dafin. Se lasa sa ajunga la punctul de fierbere si apoi se acopera, se micsoreaza focul si se lasa la fiert aproximativ o ora. Se ia spuma.
  2. Apoi, carnea se scoate, se lasa la racit si se desprinde de pe oase, iar zeama se strecoara si se pune din nou in oala.
  3. Se adauga orezul, morcovii, telina si partea alba a prazului. Se lasa 20 de minute sa fiarba cu capac. Apoi se adauga puiul.
  4. Ouale se amesteca usor cu sucul de lamaie si, amestecand, se toarna usor un polonic din supa. Apoi, se toarna amestecul de oua si lamaie peste carne, se mai pune pe foc 2 minute, amestecand continuu, fara a fierbe. Se aduce la masa cu patrunjel dupa ce s-a rectificat gustul de sare si piper.