O supa extrem de nutritiva, perfecta pentru zilele de primavara, cand organismul are nevoie de vitamine si energie. Serveste supa-crema de sparanghel cu crutoane, parmezan sau frunze de patrunjel, pentru a-i da un gust si un aspect deosebit.

Ingrediente

3 linguri unt 2 cepe mari 1 telina 2 morcovi 1 pastarnac 1 cartof 800-900 g sparanghel 120 ml smantana pentru gatit nucsoara sare piper
Mod de preparare:
  1. Toaca o ceapa si caleste-o intr-o lingura de unt, apoi adauga ~3 litri de apa si fierbe morcovii, cartoful, telina si pastarnacul, toate intregi, dar spalate si curatate de coaja. Dupa 30-40 de minute, cand supa a mai scazut si legumele au fiert, strecoara supa.
  2. Toaca cealalta ceapa marunt si caleste-o in restul de unt pentru 5-6 minute, la foc mic. Adauga supa strecurata, iar cand aceasta fierbe adauga sparanghelul spalat si tocat bucatele. Lasa cratita pe foc pana cand sparanghelul se zdrobeste usor cand il presezi de marginea cratitei.
  3. Pune supa, fara sa o strecori, intr-un blender vertical, sau foloseste unul submersibil pentru a obtine supa-crema. Pune din nou cratita pe foc, adauga condimentele dupa gust si smantana pentru gatit. Amesteca pentru inca 1-2 minute si serveste supa-crema de sparanghel cu parmezan presarat deasupra si/sau cu crutoane.

Incearca si

din aceeasi categorie