Nu trebuie sa fie vara ca sa incluzi porumbul in alimentatie! Iar daca ai pofta de un pranz sanatos, o supa-crema de porumb merge de minune si se face foarte rapid!

Ingrediente

1 lingura ulei de masline 3-4 catei usturoi 1 ceapa mare o conserva porumb (350 g) 1 morcov 2 cartofi un praf nucsoara un praf boia dulce sare

Ingrediente pentru servire (optional)

2-3 linguri smantana/lapte de cocos per portie
Mod de preparare:

1. Toaca ceapa marunt si caleste-o impreuna cu usturoiul taiat feliute. Adauga morcovul taiat rondele, cartofii spalati si taiati cubulete, urmati de un praf generos de sare.
2. Adauga 3-4 cani de apa si pune capacul cratitei, apoi lasa-i sa fiarba pentru minim 20 de minute la foc mediu, sau pana cand cartofii si morcovul sunt bine patrunsi.
3. Adauga si porumbul, mai lasa supa la fiert pentru inca 10 minute, apoi paseaza toate ingredientele cu un mixer vertical, direct in cratita, sau intr-un blender clasic..
4. Adauga nucsoara, boia, tarhonul si potriveste de sare.
5. Serveste supa-crema de porumb cu 2-3 linguri de smantana sau, daca prepari o supa-crema de post, cu aceeasi cantitate de lapte de cocos cat mai gras.



din aceeasi categorie